Maak kennis met onze jeugd


Meer dan 30 jaar geleden kwam men tot de vaststelling dat er zonder jeugd geen toekomst was weggelegd voor onze harmonie. Sindsdien verfijnde men de jeugdwerking en werd ze aangepast aan de actuele noden.

Sedert enkele jaren is de jeugdharmonie uitgegroeid tot een volwaardig orkest.
Zij repeteren wekelijks op zondagochtend van 9u30 tot 11u45 en brengen jaarlijks twee concerten en doen tal van activiteiten.

Ze kregen ondermeer de titel: Cultuurlaureaat van Nazareth 2016.
Op zowel het 65ste (2017) al op het 67ste (2019) Europees muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt behaalden ze de eerste prijs cum laude.

De jeugdharmonie staat voor de laatste keer op 24 oktober 2021 onder leiding van Patrick Simoens.

Dirigent

Patrick Simoens is reeds 25 jaar dirigent van de Jeugd harmonie Vrank & Vrij Nazareth.

Patrick Simoens werd geboren te Deinze op 11 oktober 1969.

Hij behaalde zijn einddiploma's euphonium en klassiek muziek aan de academie voor muziek, woord en dans te Deinze, dit telkens met een stadsmedaille.

Later aan de academie voor muziek, woord en dans - Emiel Hullebroek te Genbrugge behaalde hij zijn getuigschrift voor Hafabra directie en muziektechnische vorming. Zijn leraren die hem daarin ondersteunden waren Wim Belaen en Nico Logghe. 

Naast zijn taak als Dirigent voor de jeugd harmonie is hij eveneens hulpdirigent naast Wim Belaen en spelend lid bij de Harmonie Vrank en Vrij en de Stadsfanfaren te Izegem.

Jammer genoeg draagt Patrick zijn dirigeer stok over op zondag 24 oktober 2021.
Bedankt voor de vele mooie jaren! 
 

 

Patrick Simoens tijdens EMJ te Neerpelt