Maak kennis met onze jeugd


Meer dan 30 jaar geleden kwam men tot de vaststelling dat er zonder jeugd geen toekomst was weggelegd voor onze harmonie. Sindsdien verfijnde men de jeugdwerking en werd ze aangepast aan de actuele noden.

Sedert enkele jaren is de jeugdharmonie uitgegroeid tot een volwaardig orkest.
Zij repeteren wekelijks op zondagochtend van 9u30 tot 11u45 en brengen jaarlijks twee concerten en doen tal van activiteiten.

Ze kregen ondermeer de titel: Cultuurlaureaat van Nazareth 2016.
Op zowel het 65ste (2017) al op het 67ste (2019) Europees muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt behaalden ze de eerste prijs cum laude.

 

Dirigent

Maarten Schillemans is dynamische en flexibele dirigent met een breeddenkend aanpak naar programmering. Tijdens zijn studies aan het conservatorium van Brussel ontwikkelde hij zich in de klas van Bart Bouckaert in het repertoire van de 18e tot de 21ste eeuw en dirigeerde repertoire van onder andere Mozart, Beethoven, Brahms, Stravinsky, Debussy, Ravel en Janàček,…

Maarten volgde masterclasses bij Norbert Nozy, Yves Segers en Martin Sieghart en werkte reeds samen met het Moravian Symphony Orchestra, SymphoniaASSAI, Brussels Sinfonietta, het Symfonieorkesten van het Koninklijk Conservatorium Brussel en het University of Alberta Symphony Orchestra.   

Hij is actief als freelance dirigent bij zowel symfonie - als harmonieorkesten.

None