Maak kennis met onze jeugd


Meer dan 30 jaar geleden kwam men tot de vaststelling dat er zonder jeugd geen toekomst was weggelegd voor onze harmonie. Sindsdien verfijnde men de jeugdwerking en werd ze aangepast aan de actuele noden.

Sedert enkele jaren is de jeugdharmonie uitgegroeid tot een volwaardig orkest.
Zij repeteren wekelijks op zondagochtend van 9u30 tot 11u45 en brengen jaarlijks twee concerten en doen tal van activiteiten.

Ze kregen ondermeer de titel: Cultuurlaureaat van Nazareth 2016.
Op zowel het 65ste (2017) al op het 67ste (2019) Europees muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt behaalden ze de eerste prijs cum laude.

 

Dirigent

Maarten Schillemans (1990) studeerde saxofoon aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen (Bachelor), en het Koninklijk Conservatorium van Brussel (Master) bij respectievelijk Hans De Jong en Norbert Nozy. Hij volgde masterclasses bij Vincent David, Arno Bornkamp, Ties Mellema, Philippe Geiss en Jan Schulte-Bunert. 
Momenteel studeert hij directie bij maestro Bart Bouckaert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Als saxofonist werkte hij onder meer met het orkest van De Munt, Champ d'Action en het Belgisch Saxofoon Ensemble. 

Als dirigent volgde hij masterclasses bij Norbert Nozy en Yves Segers. Maarten heeft verschillende freelance opdrachten vervuld bij verschillende symfonische orkesten, harmonieorkesten en jeugdorkesten over heel België

 

None