FAQ Covid Safe Ticket

Enkele FAQ over het Covid Safe Ticket op een rijtje.

Vanaf 1 november is het verplicht om de coronapas of het Covid Safe Ticket (CST) voor te leggen als men op café of naar de fitness gaat. Ook bij ons concert vragen wij je je CST te tonen. De code die je krijgt, bewijst dat je gevaccineerd bent; dit kan je via je telefoon of op print aanvragen. 

1. Hoe raak ik aan een coronapas?

Met zo'n pas kan je aantonen dat je bent gevaccineerd of dat je maximaal 6 maanden geleden hersteld bent van het virus of dat je een recente negatieve covid-test hebt afgelegd.

Let wel bij de geldigheidduur van zo een PCR-test, deze is slechts geldig vanaf de dag van de test + twee dagen! De snelle test of snelle antigeen test is 1 dag minder lang geldig. Hou hier rekening mee als je naar het concert komt. 

De makkelijkste manier is via je smartphone, er is een gratis app beschikbaar in de appstore.
Via deze link vind je hem terug. Nadat je hem op je telefoon hebt geïnstalleerd, moet je jezelf registreren via Itsme.
Deze app is ook beschikbaar in de appstore (link hier). Na dit in orde te hebben gebracht, zijn de certificaten beschikbaar voor aanvraag. Je kan ze opslaan op uw mobiele telefoon of downloaden.

Attentie: bij de controlepost wordt niet alleen naar je certificaat gevraagd, maar ook naar je identiteitskaart! Vergeet die dus niet mee te nemen als je naar ons concert komt.  

 

2. Help ik heb geen smartphone, wat nu?

Geen probleem, zonder je telefoon kan je ook een attest aanvragen. Dit kan je aanvragen via verschillende overheidswebsites: MijnBurgerprofiel - Mijngezondheid.be - MyHealthViewer. Op deze drie website kan je dan je coronapas aanvragen. Zorg ervoor dat je over een kaartlezer beschikt. De pas is dan downloadbaar als pdf en kan je meebrengen naar het concert. 

Heb je geen toegang tot het internet of niet in het bezit van een kaartlezer of de Itsme app, kan je alsnog je coronapas telefonisch aanvragen. Deze dienst is 24 op 24 bereikbaar op het nummer 078 78 78 50. Deze dienst is betalend. 

Deze CST komt via de post tot in je brievenbus, daarbij dient dan ook rekening te houden met een duurtijd van ongever een week tussen je telefonische bestelleng en de drop in je brievenbus.

Maar familie, vrienden, buren kunnen je ook helpen bij het verkrijgen van je pas!
Wanneer je hulp vraagt zorg er dan voor dat je zelf je pincode intikt van je identiteitskaart wanneer die gevraagd wordt.

Bij sommige gemeenten kan je ook hulp krijgen, maar daarvoor hoor je best eens of ze proactief hulp aanbieden. Ook ouders van een minderjarige kunnen dit voor hun kind in orde brengen. 

3. En mijn persoonlijke gegevens dan?

Onze vrijwilligers die de pas aan de ingang zullen controleren krijgen geen toegang tot je medische gegevens. Bepaalde persoongegevens zoals naam, familienaam en geldigheidsduur van het certificaat zijn wel zichtbaar
Daarbij mogen wij niet met gelijk welke scanner je QR-code scannen, maar enkel met de CovidScanBe-app. Deze app zorgt ervoor dat er niets bewaard wordt van wat er gescand is geweest. 

Heb je nog vragen over het aanvragen van het covid safe ticket, ga dan langs bij je lokale overheid.
 
redacteur: E.M.

Geschreven op

FAQ Covid Safe Ticket