Karel vos - 20 jaar

Met wellicht 60 presentaties van concerten voor het groot harmonieorkest en de jeugdharmonie Nazareth, heeft Karel Vos een palmares opgebouwd om u tegen te zeggen. Voor zijn meerwaardige, onbaatzuchtige inzet werd hij op het decemberconcert 2019 op passende wijze geëerd. 
 

Karel is een rustgevende persoonlijkheid, geen flapuit maar iemand die zijn woorden zorgvuldig wikt en weegt. Maar als hij spreekt dan zijn het woorden die getuigen van wijsheid en levenservaring. Karel is een aimabel man, een man met verantwoordelijkheidszin. Dit heeft hij zeker aangeleerd tijdens zijn loopbaan in het onderwijs. Het is via de kinderen dat de link met de harmonie werd gelegd. Zij speelden op jonge leeftijd in het eerste jeugdorkest o.l.v. Marc Simoens. Zijn kinderen namen de muziekmicrobe over van zijn vader, een begaafde trompettist. 
 

twintig jaar dat zijn duizenden toehoorders en toeschouwers.

 

het was eventjes zoeken wanneer Karel precies 20 jaar lang presenteerde voor onze harmonie. Het begon in 1992 toen de harmonie de academische zitting van 750 jaar Nazareth mocht opluisteren. Hij vermelde terloops dat hij wel zin had om een optreden op te luisten en zo ging de bal aan het rollen. 
 

Niet de clown uithangen 

' Een presentator moet zijn plaats kennen. Wij zijn nederige dienaars. De presentator moet er zich bewust van zijn dat niemand een kaart koopt om hém te zien.' , aldus Karel. Zijn goede voorbereidingen en de vele opzoekingswerken, het thema van het concert doorgronden geven zijn presentaties kleur. 
 

Hierbij zeggen we dan ook graag, dank je Karel voor de 20 jaar. 

Geschreven op

Karel vos - 20 jaar