MasterRecital Reindert Geirnaert

In een meesterlijk hoornrecital dat afgelopen zaterdag plaatsvond, liet onze getalenteerde hoornist Reindert het publiek versteld staan toen hij niet alleen de uitdagende muziekstukken meesterlijk uitvoerde, maar ook de verzengende hitte  trotseerde. Met een programma dat de grenzen van het hoornrepertoire aftastte, zorgde deze virtuoze muzikant voor een onvergetelijke middag.

De namiddag begon met een waanzinnig stuk dat meteen de toon zette voor de buitengewone prestatie.  Reindert opende met "tre Poemi" van Volker David Kircher, een compositie die bekendstaat om zijn complexiteit en veeleisende techniek. Gecomponeerd in drie delen. Met precisie en passie blies hij zijn hoorn, waarbij hij de tonale mogelijkheden van het instrument volledig benutte. 

Het publiek zat op het puntje van hun stoel terwijl de hoornist moeiteloos door het stuk "Song of a new world" van Richard Bissil manoeuvreerde. De jazz invloeden, de vele tonen in het lage register waren meer dan uitdagend, maar de muzikant liet zich niet uit het veld slaan en gaf een meeslepende uitvoering die het publiek in vervoering bracht.

Reindert sloot af met het 'Konzert in B-Dur für Horn und Orchester Op. 91" van Reinhold Glière. Een driedelig werk met prachtige Russische invloeden. Het is een van Reinhold's bekendste werken. Het publiek kon niet anders dan zich laten betoveren door de passie en virtuositeit van de hoornist.

Na een laatste noot die de zaal vervulde met een gevoel van triomf, brak het publiek uit  Reindert had niet alleen de grenzen van zijn instrument opgezocht, maar ook de grenzen van zijn eigen uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Het was een namiddag van meesterschap en pure toewijding aan de kunst van de hoornmuziek.

Dikke Proficiat Reindert met je opmerkelijke prestatie.

Redacteur: E.M.

Geschreven op

MasterRecital Reindert Geirnaert