Orkeststage 2019 Kortrijk

Een zomerse vrijdag avond, deze keer op weg richting Kortrijk in plaats van Nazareth voor een weekend vol muziek in het conservatorium. Een orkeststage weekend georganiseerd door Vlamo West-Vlaanderen. Onze harmonie was vertegenwoordigd met maar liefst vijftien muzikanten. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd op de kamer in het Parkhotel konden we aanschuiven voor een heerlijk diner. Nadat men zich tegoed had gedaan aan het buffet en een lekkere chocomousse begaven we ons richting concertzaal om de repetitie aan te vangen. Dirigent van dienst was de Nederlandse dirigent en componist Leon Vliex. Na de repetitie konden we gezellig nagenieten op het terras van Pand.A. 

  

(Fotobron: Elke Kerkhof & Eva Mestdagh)

De zaterdag werden de repetities hervat na een rijkelijk continentaal ontbijt. De partiële repetities zorgden voor de juiste aandachtspunten, zodat de moeilijke passages per instrumentengroep uitgezuiverd konden worden. In de namiddag was er ruimte voor ontspanning in het wellness centrum of zwembad van het hotel en de wandelaars onder de muzikanten konden het centrum van Kortrijk en de nieuwe Leiekanten ontdekken. 

De zondag middag had men de keuze om deel te nemen aan een workshop over componeren. Waarna we het weekend in stijl beëindigden met een prachtig slotconcert.

(fotobron: Isabelle Vermeersch - Vlamo)

(fotobron: Isabelle Vermeersch - Vlamo)

Geschreven op

Orkeststage 2019 Kortrijk