Sint-Cecilia 2022

Om vijf uur vielen de muzikanten als duiven de Edemolen binnen. Een drankje in de ene hand, instrument in de andere, klaar voor een avond waar prachtige herinneringen werden gemaakt. De opkomst was minder dan voorgaande jaren, maar de muzikaliteit en verbondenheid zo vele malen groter.

In de Edenmolen heerste die avond geen 'koningsvoetbal' zoals gebruikelijk, maar een paar goed klinkende marsen die de hele ruimte vulden. Een mars of twee en (nog) een drankje later begaven we ons naar de Arona 2.0.. Ook daar konden we het café vullen met onze harmonieklanken. 

Na onze muzikale noot was het tijd om onze instrumenten op te bergen en richting de feestzaal van Van der Valk - Nazareth te gaan voor ons avondfeest. Een aperitief en appetizer werden geserveerd, waarna we na het uitzoeken van een tafel konden aanschuiven aan het buffet. Onder het gemoedelijke getik van glazen en bestek, gecombineerd met geroezemoes van de muzikanten en sympathisanten, werd tijd vrije gemaakt om enkele personen in de bloemetjes te zetten. 

 

Na het rijk buffet werden, zoals gebruikelijk, een aantal muzikanten gehuldigd tijdens de uitreiking van de Vlamo-medaille. Proficiat aan alle gelauwerde muzikanten! 

Tot slot konden we de benen strekken op de dansvloer en heeft de jeugd tot in de vroege uurtjes spelletjes gespeeld.  
 

Een overzicht van de Vlamo-medaille-uitreiking:

5 jaar
Lieselotte Mestdag
Gwendoline Standaert
Pepijn Van Tieghem

10 jaar
Thomas Van Caelenberg

15 jaar
Roeland Van De Velde
Joachim Simoens
Raphaël Deckers
Eveline Scholiers

20 jaar
Jasper De Sutter
Thomas De Sutter
Dhondt Kristof
Maarten Schillemans

25 jaar
Greet De Rudder

30 jaar
Bram Leenaert
Stijn Vastmans

40 jaar
Bart Heyse
Luc Vandamme

45 jaar
John Willems
Filip Van Labeke

55 jaar
Patrick Scholiers

70 jaar
Johan Dhont

Geschreven op

Sint-Cecilia 2022