CONCERTO DOPPIO

Een concert in het teken van het internationaal concours te Riva.
De Kon. Harmonie Concordia Kunst naar vermogen Moorsele onder leiding van Hannes Vanlacker en onze Kon. Harmonie  Vrank & Vrij onder leiding van Wim Belaen geven het beste van zichzelf te Moorsele. Ze brengen beiden hun concours werken die het weekend erna te horen zullen zijn te Riva in Italië.
 

Vrank & Vrij:

Slavische dans nr. 8 van Dvoƙak. Een Tjsjechische dan bol van de volksmuziek. Dit werk is zeker toegankelijk voor de niet geoefende luisteraar.

Il Giudizio Universale van Camillo De Nardis / F. Cesarini zal je meevoeren naar het verhaal van de dag des oordeels. "De ongelovige Napolitanen waren in paniek door dit vonnis die hen boven het hoofd hangt. Wanneer op het aangekondigde ogenblik alleen maar een hevig onweer losbreekt, vervallen de inwoners weer in hun oude hebbelijkheden en stokpaardjes."

Jungla van Ferrer Ferran brengt je naar het hart van de Jungle. De mythen en hun legendes houden deze immense onbekende en ontdekte wereld wakker. "Jungla" is een soort van  Gedichtenset, in deze beweringen om hun goden aan te roepen. Hierin voel je duidelijk zijn kracht, zijn heerschappij ..., zijn natuurlijke en spirituele wonder. De kracht van grootheid en van voorouders.

Concordia Kunst naar vermogen:

Pertshire Majesty  van Samuel R. Hazo. Dit stuk zingt echt over Scotland! De prachtige wilde natuur in het muzikaal landschap van Graafschap Perthshire. Waarbij hij weelderige scotse melodiën gebruikt. Een betoverend werk met een warme uitstraling. 

Between the two rivers van Philip Sparke. Het muziekstuk verwijst naar de stad Aalst te Nederland die tussen twee rivieren ligt. Een zeer religieuze stad en dat hoor je ook in de muziek terugkomen. Er zitten 4 verschillende varianten in de muziek die elkaar mooi aanvullen.

Old folk songs from iceland van Luciano Feliciani. Deze muziek is gebaseerd op vier oude melodieën van IJslandse folklore. De harmonieën van het lied weerspiegelen een oude traditie en proberen een beeld te geven van het glaciale en eenzame landschap dat typerend is voor grote delen van het eiland.

 

Geschreven op