Miniemen Play-in

Musiceren is leuker in groep.

Onder dit motte namen we op donderdag 7 april opnieuw deel aan een miniemen play in ingericht door Vlamo Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Vrank & Vrij.
Negen muzikantjes stonden om 8 u. stipt klaar aan het lokaal van Kachtem (W-Vl.) om met veel goesting te vertrekken.

Met instrument, dierenknuffel, sommigen in onesie of dierenattribuut en groene T-shirt van de Speelse Notenkermis trokken we naar zaal De Vonk te Eke. Het thema voor die dag was ‘Beestenboel
Aangekomen kregen we een lokaal om onze kist te plaatsen en na enkele groepsfoto’s zag iedereen het duidelijk zitten om er een leuke muzikale dag van te maken. Met een dertigtal kinderen en enkele volwassen begeleiders vormden we een harmonie orkest.

Op het podium kregen we onze plaats toegewezen en we vlogen er in. Tom Collier en Micheline Dewaele waren onze dirigenten. Met “Animal parade”, “Frogs”, “Jazz cast” en nog enkele andere leuke werkjes loodsten ze ons door de voormiddag.  De koninklijke harmonie “Vrank & Vrij ‘ Nazareth zorgde voor de catering. We konden genieten van lekkere vol-au-vent met frietjes. Dat het smaakte hoefde niet gezegd te zijn. Tijd voor jong en oud om de remmen los te laten en kennis te maken met kinderen uit oa Massemen, Kluisbergen, Overijse, …

Ook ik ontdekte enkele bekende gezichten uit de vorige editie en met een ‘ Blondje uit Nazareth’ als aperitief werd er, hoe kan het anders, gekeuveld over jeugdwerking en muziek spelen.

In de namiddag werd er opnieuw hard gerepeteerd, want om 16u stond er al een concert gepland voor ouders en sympathisanten. Met nog even een intermezzo rond drie uur en een algemene repetitie er na waren we er klaar voor.  Als begeleider was ik trots op mijn gastjes die de hele dag het beste van zichzelf hadden gegeven, een hechte groep die veel plezier had gemaakt en in Oost Vlaanderen 'Kachtem' op de kaart had gezegd.

Remi leerden hen zelfs een West-Vlaams woord: “briel” opkuisen toen de dirigent vroeg wat er nog voor het concert kon gebeuren. De knuffels werden vooraan uitgesteld en het concert kon beginnen. Trots was ik ook op onze jongste spruit Miel die zowaar twee keer vooraan een solo mocht spelen.

Met een heel goed gevoel keerde ik, samen  met mijn kleinzoon Jarne, tevreden  naar huis terug. Het was weer heel leuk geweest. Hoe oud je ook bent, samen musiceren doet toch deugd. Het verwondert met steeds hoe universeel muziek is, een taal die de hele wereld begrijpt. Zet een paar noten en ritmes op een pupiter en jong en oud, groot of klein kunnen er samen iets moois van maken.

Redacteur: Hilde Verstraete


 

Geschreven op

Miniemen Play-in