music doesn't stop

Sinds enkele maanden moeten we repeteren vanuit ons kot!
Daarbij is het niet altijd makkelijk om gemotiveerd te blijven.

Het stof verzameld zich al tot een licht grijze schijn op de kist en deze wacht ongeduldig om geopend te worden. De partituren opgeborgen na de laatste repetitie, snakkend naar wat zonlicht. 

Maar het zal nog geduldig afwachten zijn vooraleer we weer gezellig samen kunnen repeteren in ons veel te klein lokaal. Ja, inderdaad het blijft ons telkens een raadsel hoe we een achterste rij van 10 trompetten en 5 trombones erin krijgen geduwd. En de houtblazers die elkaars oor en neusharen kunnen tellen. De bil-aan-bil repetities liggen nu meer dan ooit ver achter ons. De momenten aan de toog met de gedachte: "deze avond maak ik het eens niet te laat.' kunnen we alleen maar koesteren. 

Natuurlijk is het in het belang van elke muzikant en de dirigent dat de stilte weerklinkt. Maar we zijn hoopvol en kijken uit naar het najaar dat het corona voorjaar doet verzachten. 

Onze trombonisten van de harmonie hebben samen elk vanuit hun kot een klein nummer gebracht voor hen die corona van heel dichtbij hebben meegemaakt. (luister hier)

We zien jullie graag…heel snel terug. 

Geschreven op

music doesn't stop