Flicorno d'Oro - Concorso bandistico internazionale Riva del Garda

Dit jaar gaan we de uitdaging aan om deel te nemen aan een internationale wedstrijd. Riva del Garda in Italië biedt dan ook de perfecte locatie en de mediteraanse sfeerzetting.

De Flicorno d'Oro is een muziekwedstrijd die elk jaar plaatsvindt in Riva del Garda. Een toonanemende wedstrijd voor amateur Fanfare-, harmonie- en blaasorkesten. 

Talrijke orkesten vanuit verschillende Europese landen brengen het beste van zichzelf. De wedstrijd is dan ook de uitgelezen kans om ervaringen uit te wisselen en de artistieke en menselijke groei in de muziek te bodvieren. Deze deelneme brengt niet alleen de mensen dichter bij elkaar, maar versterkt ook de band tussen de muzikanten onderling. Men brengt er een plicht werk en een keuze werk. Wij brengen die avond als plichtwerk:  Il Giudizio Universal van Camillo De Nardis / F. Cesarini en als keuzewerk: Jungla van Ferrer Ferran. 

De Jury bestaat uit 5 gerenomeerde personen: Riz Ortolani (IT), Marco Bazzoli (IT), Hans Walter Berg (DE), Fulvio Creux (IT) en tot slot Werner van Cleenput (BE)