Moeder Aarde

Wat een concert!

Het verhaal begon maanden vooraf; de concertcommisie, bestuur en dirigent staken hun hoofden bij elkaar voor de eerste brainstorm waaruit het thema en de structuur van het concert het eerste daglicht zagen. Mede dankzij de kennis en ervaringen van voorgaande concerten, een gevarieerd, ervaren team en de juiste persoon op de juiste plaats werd ook dit concert weer een geweldige editie.

Nadat de naam gekozen was kon men de campagnemolen op volle toeren laten draaien! Affiches, flyers, baches, direct mail en Facebook waren de dragende media om ons concertweekend bij de mensen te brengen. Maar het allerbelangrijkste, de mond-aan-mond reclame deed zijn werk!

Ook de vrijwilligers, de onschatbare waarde in aanloop naar het concertweekend. De vrijdag voor het concert vormden ze de sporthal om tot een concertzaal. Het podium werd opgebouwd, doeken en lichtbruggen opgehangen en vele meters kabel uitgerold. Dit allemaal om het de muzikanten en dirigent zo comfortabel mogelijk te maken zodat ze diezelfde avond tijdens de generale repetitie de puntjes op de i konden zetten. 

De zaterdag plaatste men de stoelen, en vulde men de frigo's met drank en lekkers. Velen belegden sandwiches en percoleerden de liters koffie voor onze muzikanten en medewerkers. De rode loper, een laatste keer gestofzuigd voor de eerste bezoekers aantraden. De mensen aan de kassa zorgden voor een vlotte bediening van de online bestelde tickets en het ontvangstcomité aan de ingang van de zaal stond klaar met de programmaboekjes. 

20:00 uur: het concert kan beginnen! De mensen aan de techniek verdienen hier ook een woordje van dank. Telkens maken ze er een heuse lichtshow van en worden de beelden perfect getimed geprojecteerd op de twee schermen. 

Onze trouwe presentator Karel Vos sprak de verschillende stukken weer feilloos aan elkaar en we dankten hem dit jaar als jubilaris! (20 jaar)

Zondag hadden we het genoegen om Klaas Coulembier te verwelkomen en het stuk 'The Garden of Earthly Delights' in zijn aanwezigheid te mogen uitvoeren. 

Na het eerste deel kon het publiek zijn dorst laven, dank aan de grote groep vrijwilligers die achter de bar de handen uit de mouwen staken om hen vlot van de nodige drank te voorzien. Ze hebben een onmisbare rol tijdens de pauze en na het concert! 

Twee dagen lang hebben onze dirigent en muzikanten het beste van zichzelf gegeven met als resultaat een schitterend totaalspektakel! Het publiek werd twee avonden na elkaar in de watten gelegd en de reacties nadien waren dan ook zeer lovend. 

Voldaan kunnen we terugkijken op ons prachtig concertweekend! De afwezigen hadden ongelijk. 
Op naar volgende uitdagingen in 2020.

Geschreven op

Moeder Aarde